Subsidie Verduurzaming en Verbetering aanvragen

Direct uw subsidie aanvragen voor Verduurzaming en Verbetering Groningen – € 17.000

SUBSIDIE VERDUURZAMING GRONINGEN - € 17.000

Zit uw woning in het versterkingsprogramma van Nationaal Coördinator Groningen (NCG) en heeft of  krijgt u een beoordeling met nieuwe inzichten? Dan komt u hiervoor in aanmerking. Ook als u al een beoordeling heeft met verouderde inzichten waaruit blijkt dat u geen versterking nodig heeft kunt u deze subsidie aanvragen.

U kunt subsidie krijgen voor verschillende dingen in het kader van verduurzaming en verbetering. Onder verbetering van de woning valt bijvoorbeeld het plaatsen van een nieuwe keuken, of het plaatsen van een nieuwe badkamer, maar ook een aanbouw aan de woning kan hiermee gerealiseerd worden.

Waar kan ik de subsidie voor gebruiken?

U kunt ook kiezen om met het geld te stoppen in verduurzaming van de woning. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor de volgende duurzaamheidsmaatregelen:

 • Alle isolatiemaatregelen. Zoals vloer-, dak- en gevelisolatie
 • Warmtepomp, zonneboilers en infraroodpanelen
 • Warmte terug win (WTW) ventilatie
 • Glas vervangen door HR++ of triple glas
 • Zonnepanelen
zonnepanelen-subsidie

Stappenplan

1  Dien uw aanvraag in via ons eenvoudig in te vullen aanmeldformulier. Klik hier om naar het formulier te gaan.
2  Hierna zullen wij het hele proces behandelen van A tot Z. Binnen 8 tot 13 weken ontvangt u van ons een terugkoppeling.
3  Bij goedkeuring krijgt u binnen 15 werkdagen het subsidiebedrag op uw bankrekening gestort.

Hoe het werkt

U kunt uw aanvraag indienen tot 31 mei 2026

Snelle afhandeling

Subsidiepercentage 100%

Maximale subsidie € 17.000

Over de subsidie van € 17.000

Tijdens de aanvraag ziet u welke documenten wij van u nodig hebben om deze aanvraag voor u in te dienen.

Wij van SubsidiesGroningen.nl kunnen het allemaal voor u regelen, van de offertes tot aan het indienen van de subsidie. Zo wordt u compleet ontzorgt en hoeft u niet na te denken of de aanvraag voldoet aan alle eisen. Ook komt u niet in een getouwtrek tussen u en de overheid. Onze aanvragen worden van te voren compleet aangeleverd zodat er bijna tot geen vertraging in het aanvraagproces zit. Dit alles op een zogeheten ‘no cure no pay’ beleid.

Direct aanmelden

Na het versturen van dit formulier ontvangt u direct een overeenkomst via de mail.
Daarna handelt SubsidiesGroningen.nl het traject voor u af van A tot Z bij het SNN.

Let op: door zeer grote drukte bij de overheid (SNN) duurt het langer dan gebruikelijk voordat u een besluit krijgt op uw aanvraag, dit kan sommige gevallen 3 maanden tot een half jaar duren

  Maatregelen uitgevoerd of niet uitgevoerd?

  Uw gegevens

  Subsidie informatie

  Ga naar duurzameoffertes.nu


  Enkel bewoners die deze brief hebben ontvangen hebben recht op deze subsidie, heeft u geen brief ontvangen? Dan komt u hoogstwaarschijnlijk niet in aanmerking. Weet u niet zeker of u een brief heeft ontvangen? Vraag dit dan na bij de Nationaal Coördinator Groningen (NCG)

  Veelgestelde vragen | € 17.000 subsidie

  Heeft u in het verleden een brief ontvangen van de Nationaal Coördinator Groningen (NCG) of de gemeente dat uw woning in aanmerking komt voor een nieuwe beoordeling en staat uw woning in het postcodegebied van waardedaling? Dan komt u in waarschijnlijk aanmerking voor de subsidie om uw huis te verduurzamen, u kunt deze subsidie gebruiken voor bijvoorbeeld de aanschaf van zonnepanelen, nieuw isolerend glas, een warmtepomp of isolatie van gevels, daken en vloeren. Neem contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken die in aanmerking komen.

  SubsidiesGroningen.nl heeft geen inzicht of uw woning in aanmerking komt voor een nieuwe beoordeling, u zult dit dus moeten vragen aan de vorige eigenaar.

  Nee, u bent verplicht deze te investeren in de verduurzaming van uw woning. Na het ontvangen van de subsidie heeft u 3 jaar de tijd om ervoor te zorgen dat de maatregelen door een aannemer of uzelf zijn gerealiseerd. Het SNN voert hierna controles uit om te kijken of de maatregelen zijn uitgevoerd, als deze niet op tijd zijn uitgevoerd zult u de subsidie terug moeten betalen.

  Gemiddeld duurt het 8 tot 13 weken voordat er een definitief besluit komt op uw aanvraag, dit is afhankelijk van een aantal factoren. Mogelijke grote drukte bij het SNN en eventuele controles kunnen er toe leiden dat u langer moet wachten dan normaal, SubsidiesGroningen.nl kan géén precieze indicatie geven van exacte data wanneer u een eventuele subsidie zult ontvangen.

  SubsidiesGroningen.nl rekent een vast tarief van €299,- incl. btw voor het succesvol aanvragen van de subsidie, dit bedrag zal enkel in rekening worden gebracht nadat is bevestigd dat het subsidiebedrag op uw rekening is gestort. Mocht u geen subsidie ontvangen dan bent u ons ook niks verschuldigd (No cure no Pay).

  warmtepomp subsidie