Subsidie Verduurzaming en Verbetering aanvragen

Direct uw subsidie aanvragen voor Verduurzaming en Verbetering Groningen – € 17.000

SUBSIDIE VERDUURZAMING GRONINGEN - € 17.000

Zit uw woning in het versterkingsprogramma van Nationaal Coördinator Groningen (NCG) en heeft of  krijgt u een beoordeling met nieuwe inzichten? Dan komt u hiervoor in aanmerking. Ook als u al een beoordeling heeft met verouderde inzichten waaruit blijkt dat u geen versterking nodig heeft kunt u deze subsidie aanvragen.

U kunt subsidie krijgen voor verschillende dingen in het kader van verduurzaming en verbetering. Onder verbetering van de woning valt bijvoorbeeld het plaatsen van een nieuwe keuken, of het plaatsen van een nieuwe badkamer, maar ook een aanbouw aan de woning kan hiermee gerealiseerd worden.

Waar kan ik de subsidie voor gebruiken?

U kunt ook kiezen om met het geld te stoppen in verduurzaming van de woning. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor de volgende duurzaamheidsmaatregelen:

 • Alle isolatiemaatregelen. Zoals vloer-, dak- en gevelisolatie
 • Warmtepomp, zonneboilers en infraroodpanelen
 • Warmte terug win (WTW) ventilatie
 • Glas vervangen door HR++ of triple glas
 • Zonnepanelen
zonnepanelen-subsidie

Stappenplan

1  Dien uw aanvraag in via ons eenvoudig in te vullen aanmeldformulier. Klik hier om naar het formulier te gaan.
2  Hierna zullen wij het hele proces behandelen van A tot Z. Binnen 8 tot 13 weken ontvangt u van ons een terugkoppeling.
3  Bij goedkeuring krijgt u binnen 15 werkdagen het subsidiebedrag op uw bankrekening gestort.

Hoe het werkt

U kunt uw aanvraag indienen tot 31 mei 2026

Snelle afhandeling

Subsidiepercentage 100%

Maximale subsidie € 17.000

Over de subsidie van € 17.000

Denkt u er aan om te investeren in zonnepanelen? In ons aanvraag formulier kunt u er voor kiezen om vrijblijvend een offerte bij onze partner op te laten stellen. Hier krijgt u 10% korting op de totale offerte!

Weet u niet welke duurzaamheidsmaatregelen het beste zijn voor uw woning? Laat dan via onze partner een energielabel + advies opstellen. Het energielabel is 10 jaar geldig en schetst een goed beeld van de woning. Bij het advies wordt gekeken naar welke maatregel het beste geschikt is voor uw woning en welke voor u het beste rendement op levert. Deze kosten zijn volledig subsidieerbaar bij uw aanvraag!

Tijdens de aanvraag ziet u welke documenten wij van u nodig hebben om deze aanvraag voor u in te dienen.

Wij van SubsidiesGroningen.nl kunnen het allemaal voor u regelen, van de offertes tot aan het indienen van de subsidie. Zo wordt u compleet ontzorgt en hoeft u niet na te denken of de aanvraag voldoet aan alle eisen. Ook komt u niet in een getouwtrek tussen u en de overheid. Onze aanvragen worden van te voren compleet aangeleverd zodat er bijna tot geen vertraging in het aanvraag proces zit. Dit alles op een zogeheten ‘no cure no pay’ beleid.

Direct aanmelden

Na het versturen van dit formulier ontvangt u direct een overeenkomst via de mail.
Daarna handelt SubsidiesGroningen.nl het traject voor u af van A tot Z bij het SNN.

Dit formulier wordt niet ondersteund door internet explorer.

  Maatregelen uitgevoerd of niet uitgevoerd?

  Uw gegevens


  Subsidie informatie