Subsidie Verduurzaming en Verbetering aanvragen

Direct uw subsidie aanvragen voor Verduurzaming en Verbetering Groningen – € 10.000

Waar kan ik de subsidie voor gebruiken?

 • Het verduurzamen of verbeteren van uw woning (met bijgebouwen en/of bedrijvigheid aan huis).
 • Verbeteren van uw woning of bijgebouw: denk hierbij aan een nieuwe keuken, badkamer, een schilderbeurt of bijvoorbeeld een nieuwe dakkapel. Een Quooker behoort ook tot de mogelijkheden.
 • Verduurzamen van uw woning of bijgebouw: denk hierbij bijvoorbeeld aan het oplossen van achterstallig onderhoud, (extra) isolatie, triple glas, zonnepanelen of een warmtepomp.
 • Inboedel en tuinonderhoud valt niet binnen de subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen. U kunt dus geen subsidie krijgen voor de aanschaf van raamdecoratie, koelkast, televisie of schuttingen en bestratingen.
zonnepanelen-subsidie

Stappenplan

1  Klik hier om te kijken of uw postcodegebied voor deze subsidie in aanmerking komt.
2  Dien uw aanvraag in via ons eenvoudig in te vullen aanmeldformulier. Klik hier
om naar het formulier te gaan.

3  Hierna zullen wij het hele proces behandelen van A tot Z. Binnen 8 tot 13 weken ontvangt u van ons een terugkoppeling.
4  Bij goedkeuring krijgt u binnen 15 werkdagen het subsidiebedrag op uw bankrekening gestort.

Hoe het werkt

U kunt uw aanvraag indienen tot
31 december 2025

Snelle afhandeling

Subsidiepercentage 100%

Maximale subsidie € 10.000

Kom ik in aanmerking?

Bekijk hier of u in aanmerking komt voor de subsidie Verduurzaming en Verbetering in Groningen.

Indien u dit niet precies weet kunt u dit nagaan via http://bagviewer.kadaster.nl. Hier kunt u uw adres invullen en ziet u aan de rechterkant het oorspronkelijke bouwjaar van uw woning.

Indien u al eerder €10.000 subsidie hebt gekregen kunt u het niet nog een keer aanvragen, maar als u eerder €5.000 subsidie heeft gekregen dan is het mogelijk om nog een keer €5.000 subsidie te krijgen.

Alleen de eigenaar van de woning kan in aanmerking komen voor de subsidie verduurzaming en verbetering.

Ook als er kosten zijn gemaakt na 6 november 2020 kunt u hier een vergoeding aanvragen voor verduurzaming en verbetering.

Dit hoeft niet persé een getekende offerte te zijn. Dit mag ook een realistische eigen begroting zijn! Het bestand dat u uiteindelijk kan uploaden mag niet aanpasbaar zijn, daarom kunt u dit bestand het best inleveren in PDF-formaat.

U heeft tot 31 december 2025 de tijd om een aanvraag te doen. Er is voldoende budget beschikbaar voor alle adressen in het postcodegebied.

Direct aanmelden

Na het versturen van dit formulier ontvangt u direct een overeenkomst via de mail. Daarna handelt SubsidiesGroningen.nl het traject voor u af van A tot Z bij het SNN. Let op: bekijk hier of u in aanmerking komt voor de subsidie.

  Aanvraag met een offerte of eigen begroting en de aanvraag met een factuur

  Uw gegevens

  Subsidie informatie

  Ga naar duurzameoffertes.nu


  Veelgestelde vragen | € 10.000 subsidie

  Heeft u in het verleden een brief ontvangen van de Nationaal Coördinator Groningen (NCG) dat uw woning in aanmerking komt voor een nieuwe beoordeling en staat uw woning in het postcodegebied van waardedaling? Dan komt u in waarschijnlijk aanmerking voor de subsidie om uw huis te verduurzamen, u kunt deze subsidie gebruiken voor bijvoorbeeld de aanschaf van zonnepanelen, nieuw isolerend glas, een warmtepomp of isolatie van gevels, daken en vloeren. Neem contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken die in aanmerking komen.

  SubsidiesGroningen.nl heeft geen inzicht of uw woning in aanmerking komt voor een nieuwe beoordeling, u zult dit dus moeten vragen aan de vorige eigenaar.

  Nee, u bent verplicht deze te investeren. Na het ontvangen van de subsidie heeft u 3 jaar de tijd om ervoor te zorgen dat de maatregelen door een aannemer of uzelf zijn gerealiseerd. Het SNN voert hierna controles uit om te kijken of de maatregelen zijn uitgevoerd, als deze niet op tijd zijn uitgevoerd zult u de subsidie terug moeten betalen.

  Gemiddeld duurt het 8 tot 13 weken voordat er een definitief besluit komt op uw aanvraag, dit is afhankelijk van een aantal factoren. Mogelijke grote drukte bij het SNN en eventuele controles kunnen er toe leiden dat u langer moet wachten dan normaal, SubsidiesGroningen.nl kan géén precieze indicatie geven van exacte data wanneer u een eventuele subsidie zult ontvangen.

  SubsidiesGroningen.nl rekent een vast tarief van €299,- incl. btw voor het succesvol aanvragen van de subsidie, dit bedrag zal enkel in rekening worden gebracht nadat is bevestigd dat het subsidiebedrag op uw rekening is gestort. Mocht u geen subsidie ontvangen dan bent u ons ook niks verschuldigd (No cure no Pay).

  warmtepomp subsidie